lundi, juillet 15, 2024

15.072024, orbán, Magyarország, miniszterelnök, Ukrajna, béke, Oroszország,

 

Marc SALOMONE / marcsalomone@sfr.fr

blog: madic50.blogspot.com / Könyv: A két forma


Párizs, 2024. július 15., hétfő


Victor ORBAN számára

Magyarország miniszterelnöke

E-mail: mk@mk-gouv.hu / miniszterelnok@mk-gouv.hu


Miniszterelnök úr!

Megtiszteltetés számomra, hogy továbbíthatom Önöknek a Békepárttól származó javaslatok szövegét, amelyek célja a béke elsőbbségének érvényesítése az ukrajnai háborúval szemben.

Ez a blogomon (madic50.blogspot.com) megjelent szöveg hozzáadódik a 2023. szeptemberi szöveghez.

Ehhez utalok Kennedy elnök 1963. június 11-i beszédére az Amerikai Egyetemen. Megállapítja, hogy két atomhatalom helyi konfliktusában két fél jön létre, a béke és a háború pártja.

Az elsőnek rá kell erőltetnie politikáját a másodikra.

Továbbítom Önöknek, mert az Ön, az Európai Unió Tanácsának elnökeként tett kezdeményezései azt sugallják, hogy van egy kis esély arra, hogy a béke az Európai Unió (EU) cselekvési elve lesz az orosz-ukrán viszonylatban. konfliktus, mielőtt az orosz-NATO konfliktussá vált, és atomháborúvá fajult volna.

Az Ön külügyminisztere, Boka János úr által meghatározott politika a béke minden európai támogatója számára hasznos lehet:

„Úgy gondolom, hogy a fenntartható európai biztonsági architektúra részeként Európának valamilyen kapcsolatot kell kialakítania Oroszországgal. Ha fenntartható európai biztonsági architektúrát akarunk építeni az elkövetkező évtizedekben, akkor ilyen vagy olyan módon figyelembe kell vennünk Európa és Oroszország kapcsolatát.»

Ennek a támogatásnak a civil társadalomtól is érkeznie kell. Valójában a politikai társadalom nagyrészt blokkolva van, legalábbis Franciaországban. Gyakorlatilag minden politikai csoport hűséget fogadott a háborús pártnak, kivéve talán Madame Le Pen-t, aki e tekintetben nagy nehézségekkel küzd.

Az elképzeléseknek és az esetleges politikai kötelezettségvállalásoknak itt nincs jelentősége (a politikai pártok nem mások, mint választási jelzők). Csak a béke vagy a háború melletti elkötelezettség számít.

Az EU alapelve az is, hogy összehozza a különböző, akár ellentétes hátterű és meggyőződésű, de az együttműködésre elszánt embereket.

Ebben a témában a két táborban tett látogatások egy leheletnyi friss levegőt, reményt jelentenek.

Az Ön elnöksége csak hat hónapig tart, ezután a háború másik támogatója lesz, aki átveszi a hatalmat, és jelenleg a háborús párt mindent megtesz, hogy visszafordíthatatlanná tegye.

Nyilvánvalóan verseny van a két fél között, a háborúé, amely jelenleg vezet, és a békéért, amelyhez Ön egyengeti az utat.

Kérem, miniszterelnök úr, fogadja tiszteletteljes üdvözletemet!


Marc SALOMONE

Nyugdíjazás

Aucun commentaire: